Are you looking for information about offers, devices or your account?

Please choose your local Vodafone website

Samen strijden tegen COVID-19, terwijl we slapen

test

Voeg je bij andere smartphonegebruikers in de wereld en help in de strijd tegen het coronavirus terwijl je slaapt.

Dreamlab is een app van Vodafone Foundation die je kan installeren op je smartphone. DreamLab gebruikt de collectieve rekenkracht van mobiele telefoons en het krachtige Vodafone netwerk om medisch onderzoek te versnellen.

De app werd ontwikkeld in 2015 om kankeronderzoeksprojecten te steunen. Met hulp van smartphonegebruikers zijn al vier medische onderzoeken gesteund met wereldprimeur ontdekkingen, zoals anti-kanker eigenschappen in bestaande voeding en medicijnen.

Nu wordt deze collectieve rekenkracht van mobiele telefoons ook ingezet om het coronavirus (COVID-19) te bestrijden.

We hebben de 1e fase van het Corona-AI onderzoek afgerond. Lees hier over welke voeding helpt tegen het coronavirus.

 Imperial College Logo

Download de DreamLab app vandaag en verbind voor een betere toekomst

App Store Logo
Google Play Store
Asset - Charge

Laden

Download de DreamLab app en kies een project dat je wilt steunen. Elke keer als je telefoon wordt opgeladen en met het internet verbonden is, help je medisch onderzoek versnellen. Goed om te weten: iOS gebruikers moeten 'Start DreamLab' aanklikken. Voor Android gebruikers gaat het automatisch.

Asset - Sleep

Slapen

Laad je telefoon 's nachts op en terwijl jij slaapt, gebruikt DreamLab de rekenkracht van je telefoon en help jij belangrijk medisch onderzoek versnellen.

Asset - Fight coronavirus

Samen strijden

Terwijl jij en duizenden andere DreamLab gebruikers slapen, worden jullie telefoons samen een virtuele supercomputer. Deze voert berekeningen uit en stuurt de resultaten terug naar het onderzoeksteam. Zo help je bijvoorbeeld in het vinden van betere behandelingen om het coronavirus te bestrijden.

Hoe DreamLab helpt om medisch onderzoek te versnellen…

Elke keer als je de DreamLab app gebruikt, steun je belangrijk medisch onderzoek. Zo analyseert het Corona-AI onderzoeksproject miljarden combinaties van bestaande medicijnen en voedingsmoleculen. Het aanpassen van deze combinaties kan leiden tot een verbetering in de effectiviteit van behandelingen voor het coronavirus. Leer meer over het Corona-AI onderzoeksproject.

De app heeft al vier onderzoeken gesteund waarin wereldprimeur ontdekkingen in kankeronderzoek zijn gedaan.

Loading...

En wij doneren jouw mobiele data...

DreamLab werkt op wifi of op je mobiele netwerk. Jouw voorkeur geef je eenvoudig aan in de app. Omdat wij geloven dat elke verbinding de maatschappij een stap vooruithelpt, doneren we de gebruikte MB’s aan de Vodafone Nederland Foundation. We zien niet hoeveel MB’s worden verbruikt en doneren daarom ieder jaar een geldbedrag op basis van het aantal gebruikers van de app.

De Vodafone Nederland Foundation is een stichting met een sociale missie die maatschappelijke projecten opzet en goede doelen steunt. Het bedrag dat in het kader van DreamLab gedoneerd wordt aan de Vodafone Nederland Foundation wordt in het jaarverslag van de Foundation vermeld.

Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen en algemene voorwaarden.

Veelgestelde vragen:

Hoe werkt het?

Jouw smartphone is een kleine, maar heel krachtige computer. Als hij niets doet - bijvoorbeeld als jij ligt te slapen - wordt die kracht niet gebruikt. DreamLab gebruikt die kracht om kankeronderzoek te versnellen. Wanneer jij je telefoon oplaadt en DreamLab start, downloadt de app kleine stukjes van een enorm onderzoeksproject in de cloud. Je telefoon voert dan berekeningen uit en stuurt de resultaten terug naar het onderzoeksteam.

Hoe weet ik of ik een verschil maak?

Door DreamLab te steunen help jij data door te rekenen, zodat onderzoeksprojecten sneller voltooid kunnen worden. Door de gebruikers van DreamLab is het tempo onderzoek nu al verdubbeld. Je kunt meer over het onderzoek en jouw bijdrage lezen in de 'Nieuws' sectie van de app. Wij zullen DreamLab blijven verbeteren zodat jij beter kunt zien welke bijdrage jij eraan levert.

Hoe kan ik DreamLab gaan gebruiken?

DreamLab begint automatisch als je telefoon oplaadt en tenminste 80% opgeladen is. Je kunt ook op elk moment op 'Start DreamLab' drukken.

Waarom moet mijn telefoon worden opgeladen om DreamLab te gebruiken?

De meeste gebruikers maken zich zorgen over hun batterijniveau en daarom is DreamLab ontworpen voor gebruik terwijl je telefoon opgeladen wordt.

Hoe kan ik DreamLab stoppen?

Wanneer je stopt met het opladen van je telefoon, stopt DreamLab automatisch. De app stopt ook wanneer je klikt op 'Sessie beëindigen'. Om DreamLab definitief te stoppen, moet je de app de-installeren.

Heeft de app toegang tot privé-informatie op mijn telefoon?

De app vraagt toegang tot foto's, media en documenten om de kleine delen van een onderzoeksproject op te slaan terwijl je telefoon berekeningen uitvoert. DreamLab gebruikt alleen de documenten die het zelf in de directories aangemaakt heeft. DreamLab heeft geen toegang nodig tot je persoonlijke informatie of foto's om de onderzoeksproblemen op te lossen. Je kunt het privacybeleid in de app instellingen lezen.

Gaat mijn batterij snel leeg door het gebruik van DreamLab?

DreamLab werkt automatisch als je telefoon opgeladen wordt. Als je DreamLab aanzet als de telefoon niet opgeladen wordt, dan gebruikt hij de batterij, net als elke andere app.

Kan ik DreamLab gebruiken als ik in het buitenland woon?

Ja, je kunt de app overal ter wereld gebruiken.

Gebruikt DreamLab data van mijn mobiele abonnement of Wifi?

DreamLab gebruikt data om de kleine onderzoeksproblemen uit de cloud te downloaden, berekeningen uit te voeren en de resultaten terug te sturen. Mobiel datagebruik voor DreamLab wordt in rekening gebracht door je provider. We adviseren je om in de instellingen (ga vervolgens naar 'Netwerkinstellingen') aan te geven hoeveel MB je max. wilt verbruiken op Wifi en/of op het mobiele netwerk. Je kunt het aantal MB op het mobiele netwerk ook op "0" zetten, zodat de app alleen op wifi werkt.

Als je telefoon detecteert dat er een Wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt DreamLab automatisch dat netwerk. DreamLab is automatisch ingesteld om onbeperkt Wifi te gebruiken, maar dit kun je in de instellingen van de app wijzigen.

Als er geen Wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt DreamLab je mobiele netwerk.

Het blijft data gebruiken tot de maandelijkse datalimiet die je ingesteld hebt, bereikt is (50MB, 250MB, 500MB of 1GB). Als je niet wilt dat DreamLab mobiele data gebruikt, kun je 0MB mobiele data instellen in de instellingen van de app.

Bij roaming worden internationale datakosten berekend.

De app gebruikt data van je Wifi-abonnement.

NB: DreamLab werkt per kalendermaand, wat misschien niet overeenkomt met de termijnen van jouw abonnement. Je kunt in de app instellingen zien wanneer de maandelijkse cyclus van DreamLab weer begint. DreamLab pauzeert als de ingestelde maandelijkse datalimiet bereikt is. Op dat moment krijg je de mogelijkheid om je databijdrage te verhogen. Als je niets doet, gaat DreamLab gewoon de volgende kalendermaand weer verder.

Hoe kan ik DreamLab alleen over Wifi gebruiken?

Ga naar de app instellingen en zet mobiele data uit.

Hoeveel data gebruikt DreamLab?

Dat hangt van jou af. Op je mobiele netwerk kun je kiezen om 50MB, 250MB, 500MB of 1GB per maand bij te dragen. Bij Wifi kun je kiezen om 500MB, 1GB of 'onbeperkt' per maand te doneren. Je kunt in de app instellingen aanpassen hoeveel data je op elk moment aan DreamLab bijdraagt.

Als leidraad, 50MB komt ongeveer overeen met 25 foto's per maand op sociale media uploaden. 500MB komt overeen met ongeveer 1,5 uur per maand video streamen. 1GB komt ongeveer overeen met 3 uur per maand video streamen.

Je kunt in de app instellingen zien hoeveel data DreamLab heeft gebruikt en wanneer de maandelijkse cyclus van DreamLab weer begint.

Waarom kan ik niet meer data op mijn mobiele abonnement doneren?

Op dit moment kunnen DreamLab gebruikers maximaal 1GB per maand op hun mobiele netwerk doneren. Onze gebruikers zeggen dat dat het maximum is waar ze zich goed bij voelen. Wij blijven dit monitoren.

Wat gebeurt er als DreamLab de maandelijkse datalimiet bereikt die ik ingesteld heb?

Als DreamLab de datalimiet die je ingesteld hebt bereikt, geeft DreamLab je de optie om je datalimiet te verhogen. Als je niets doet, gaat DreamLab gewoon de volgende kalendermaand weer verder.

Ik reis naar het buitenland. Wat moet ik dan met DreamLab doen?

DreamLab gebruiken als je roamt, leidt tot internationale datakosten.

In de app instellingen staat DreamLab standaard op UIT voor roamen op een mobiel netwerk, dus als je aan het roamen bent, gebruikt DreamLab geen mobiele data. NB: als je Wifi op AAN staat in de app instellingen, blijft DreamLab op Wifi werken, ook als je in het buitenland bent. Om dit te voorkomen zet je Wifi op UIT in de app instellingen.iOS gebruikers

Hoe werkt het?

Jouw smartphone is een kleine, maar heel krachtige computer. Als hij niets doet - bijvoorbeeld als jij ligt te slapen - wordt die kracht niet gebruikt. DreamLab gebruikt die kracht om kankeronderzoek te versnellen. Wanneer jij je telefoon oplaadt en DreamLab start, downloadt de app kleine stukjes van een enorm onderzoeksproject in de cloud. Je telefoon voert dan berekeningen uit en stuurt de resultaten terug naar het onderzoeksteam.

Hoe weet ik of ik een verschil maak?

Door DreamLab te steunen help jij data door te rekenen, zodat onderzoeksprojecten sneller voltooid kunnen worden. Door de gebruikers van DreamLab is het tempo onderzoek nu al verdubbeld. Je kunt meer over het onderzoek en jouw bijdrage lezen in de 'Nieuws' sectie van de app. Wij zullen DreamLab blijven verbeteren zodat jij beter kunt zien welke bijdrage jij eraan levert.

Hoe kan ik DreamLab gaan gebruiken?

DreamLab start op als je 'Start DreamLab' in de app aanklikt en je telefoon neerlegt zonder op de 'home' of 'lock' knop te drukken. Als je op 'home' drukt, een andere app opent of telefoneert, kan DreamLab pauzeren of stoppen.

NB: omdat de app op iOS apparaten actief moet blijven, kan de telefoon als je 'auto-lock' hebt ingesteld, geen onderzoeksprojecten doorrekenen zodra de auto-lock geactiveerd is. Daarom wordt auto-lock gedeactiveerd zodra je op 'Start DreamLab' drukt.

Waarom moet mijn telefoon worden opgeladen om DreamLab te gebruiken?

De meeste gebruikers maken zich zorgen over hun batterijniveau en daarom is DreamLab ontworpen voor gebruik terwijl je telefoon opgeladen wordt.

Kan ik DreamLab zo instellen dat het automatisch start?

Voor de beste resultaten adviseren wij iPhone-gebruikers om op 'Start DreamLab' te drukken. Het beste is om een herinnering in te stellen zodat je niet vergeet om DreamLab elke avond aan te zetten. iOS staat soms toe dat er op de achtergrond rekenwerk plaatsvindt, maar om zoveel mogelijk rekenwerk te laten uitvoeren, kun je het beste 'Start DreamLab' aanklikken.

Hoe kan ik DreamLab stoppen?

Wanneer je stopt met het opladen van je telefoon, stopt DreamLab automatisch. De app stopt ook wanneer je klikt op 'Sessie beëindigen'. Om DreamLab definitief te stoppen, moet je de app de-installeren.

Heeft de app toegang tot privé-informatie op mijn telefoon?

DreamLab maakt geen gebruik van je privé-informatie. Je kunt het Privacystatement in de app instellingen lezen.

Gaat mijn batterij snel leeg door het gebruik van DreamLab?

DreamLab werkt automatisch als je telefoon opgeladen wordt. Als je DreamLab aanzet als de telefoon niet opgeladen wordt, dan gebruikt hij de batterij, net als elke andere app.

Wordt mijn telefoon heet door de app?

DreamLab is zo ontworpen dat het maar heel weinig energie gebruikt. DreamLab werkt alleen als de telefoon op een optimale temperatuur is. Als de temperatuur te ver oploopt, pauzeert DreamLab.

Kan ik DreamLab gebruiken als ik in het buitenland woon?

Ja, je kunt de app overal ter wereld gebruiken.

Gebruikt DreamLab data van mijn mobiele abonnement of Wifi?

DreamLab gebruikt data om kleine onderzoeksproblemen uit de cloud te downloaden, berekeningen uit te voeren en de resultaten terug te sturen. Mobiel datagebruik voor DreamLab wordt in rekening gebracht door je provider. We adviseren je om in de instellingen (ga vervolgens naar 'Netwerkinstellingen') aan te geven hoeveel MB je max. wilt verbruiken op Wifi en/of op het mobiele netwerk. Je kunt het aantal MB op het mobiele netwerk ook op "0" zetten, zodat de app alleen op wifi werkt.

Als je telefoon detecteert dat er een Wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt DreamLab dat. DreamLab is automatisch ingesteld op onbeperkt dataverbruik als de telefoon met een Wifinetwerk verbonden is, maar dit kun je altijd weer wijzigen in de app instellingen.

Als er geen Wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt DreamLab je mobiele netwerk.

Het blijft data gebruiken tot de maandelijkse datalimiet die je ingesteld hebt, bereikt is (50MB, 250MB, 500MB of 1GB). Als je niet wilt dat DreamLab mobiele data gebruikt, kun je 0MB mobiele data instellen in de instellingen van de app.

Bij roaming worden internationale datakosten berekend.

Als je ook bijdraagt via Wifi, gebruikt de app data van je Wifi-abonnement.

NB: DreamLab werkt per kalendermaand, wat misschien niet overeenkomt met de termijnen van jouw abonnement. Je kunt in de app instellingen zien wanneer de maandelijkse cyclus van DreamLab weer begint. DreamLab pauzeert als de ingestelde maandelijkse datalimiet bereikt is. Op dat moment krijg je de mogelijkheid om je databijdrage te verhogen. Als je niets doet, kun je de volgende kalendermaand DreamLab weer gaan gebruiken.

Als je op een mobiel netwerk roamt, worden er internationale kosten in rekening gebracht. Je kunt in de instellingen roaming uitzetten.

Hoe kan ik DreamLab alleen over Wifi gebruiken?

Ga naar de app instellingen van DreamLab en zet mobiele data op 0MB.

Hoeveel data gebruikt DreamLab?

Dat hangt van jou af. Op je mobiele netwerk kun je kiezen om 50MB, 250MB, 500MB of 1GB per maand bij te dragen. Bij Wifi kun je kiezen om 500MB, 1GB of 'onbeperkt' per maand te doneren. Je kunt in de app instellingen aanpassen hoeveel data je op elk moment aan DreamLab bijdraagt.

Als leidraad, 50MB komt ongeveer overeen met 25 foto's per maand op sociale media uploaden. 500MB komt ongeveer overeen met 1,5 uur per maand video streamen. 1GB komt ongeveer overeen met 3 uur per maand video streamen.

Je kunt in de app instellingen zien hoeveel data DreamLab heeft gebruikt en wanneer de maandelijkse cyclus van DreamLab weer begint.

Waarom kan ik niet meer data op mijn mobiele abonnement doneren?

Op dit moment kunnen DreamLab gebruikers maximaal 1GB per maand op hun mobiele netwerk doneren. Onze gebruikers zeggen dat dat het maximum is waar ze zich goed bij voelen.

Wat gebeurt er als DreamLab de maandelijkse datalimiet bereikt die ik ingesteld heb?

Als DreamLab de datalimiet die je ingesteld hebt bereikt, geeft DreamLab je de optie om je datalimiet te verhogen. Als je niets doet, gaat DreamLab gewoon de volgende kalendermaand weer verder.

Ik reis naar het buitenland. Wat moet ik dan met DreamLab doen?

DreamLab gebruiken als je roamt, leidt tot internationale datakosten.

Om roamingkosten te vermijden, zet roamen uit in de instellingen van DreamLab of stel je mobiele data op 0MB.

Wat gebeurt er als DreamLab de maandelijkse datalimiet bereikt die ik ingesteld heb?

Als DreamLab de datalimiet die je ingesteld hebt bereikt, geeft DreamLab je de optie om je datalimiet te verhogen. Als je niets doet, gaat DreamLab gewoon de volgende kalendermaand weer verder.

Ik reis naar het buitenland. Wat moet ik dan met DreamLab doen?

DreamLab gebruiken als je roamt, leidt tot internationale datakosten.

In de app instellingen staat DreamLab standaard op UIT voor roamen op een mobiel netwerk, dus als je aan het roamen bent, gebruikt DreamLab geen mobiele data. NB: als je Wifi op AAN staat in de app instellingen, blijft DreamLab op Wifi werken, ook als je in het buitenland bent. Om dit te voorkomen zet je Wifi op UIT in de app instellingen.

Hoe helpt DreamLab kankeronderzoek te versnellen?

Een van de dingen waardoor kankeronderzoek lang duurt, is dat onderzoekers maar beperkte toegang hebben tot supercomputers om hun complexe data door te rekenen. DreamLab geeft kankeronderzoekers vrije toegang tot een eigen virtuele supercomputer om hun onderzoek te versnellen. Je kunt meer lezen over de projecten die DreamLab ondersteunt in de sectie 'Projecten' van de app en de vooruitgang volgen in de sectie 'Nieuws' van de app.

Wie zijn de onderzoekspartners van DreamLab?

Je kunt meer lezen over onze onderzoekspartners in de sectie 'Projecten' in de app.

Dit Privacy Statement legt uit hoe Vodafone uw gegevens voor de DreamLab applicatie verwerkt, die u via elke app store kunt vinden en downloaden.

Laatste update: [30 - 09 -20]

Wat is DreamLab?

De DreamLab Smartphone Applicatie (DreamLab Applicatie) wordt u verstrekt door Vodafone Libertel B.V. (Vodafone).

Deze Privacykennisgeving legt uit welke informatie door DreamLab verzameld wordt en hoe deze gebruikt wordt. Neem voor meer informatie contact op met DreamLabNetherlands@vodafone.com.

Wie zijn wij?

Wij zijn Vodafone Libertel B.V. (Vodafone NL). Wij zijn onderdeel van de Vodafone Group.

In dit privacybeleid betekent:

 • 'wij/ons': Vodafone Libertel B.V.
 • 'derde': iemand die niet u of wij is; en
 • 'Vodafone Group': Vodafone Group Plc en elk bedrijf of andere organisatie waarin Vodafone Group Plc meer dan 15% van het aandelenkapitaal bezit.

Onze vestigingsplaats is Avenue Ceramique 300, 6221 KX Maastricht. Wij zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het KvK-nummer 14052264.

Hoe kunt u contact met ons opnemen?

Uw mening is belangrijk voor ons – als u vragen hebt over ons privacybeleid, e-mail ons dan op: privacyoffice@vodafoneziggo.com, of per post via VodafoneZiggo Privacy Officer, VodafoneZiggo Data Protection Officer. Postbus 43048, 3540 AA Utrecht.

Persoonsgegevens die wij over u verzamelen

Informatie die wij over u verzamelen

Om gebruikers in staat te stellen gebruik te maken van de functies van de applicatie en de dienst via de applicatie te verlenen, verzamelt en gebruikt DreamLab Applicatie de volgende informatie over gebruikers of wijst deze informatie aan gebruikers toe:

 • Een Universal Unique Identifier (UUID) – als de DreamLab Applicatie wordt gebruikt, wordt er een unieke apparaat-identificatiecode toegewezen;
 • Country of install (SIM) – zodat de DreamLab Applicatie de regio voor gelokaliseerde inhoud kan bepalen (alleen Android);
 • De door de gebruiker geselecteerde regio (de regio die de gebruiker selecteerde bij het instellen van het apparaat), zodat de DreamLab Applicatie de regio kan bepalen voor gelokaliseerde inhoud. Deze gegevens kunnen ook gebruikt worden als onderdeel van onze leaderboard-functionaliteit;
 • Een identificatietoken (een willekeurige getallenreeks) wordt aan een gebruiker toegewezen als die via zijn of haar Apple- of Google-account inlogt op de DreamLab Applicatie.  U kunt ervoor kiezen uw DreamLab-account los te koppelen van deze providers via hun instellingen. Meer informatie over hoe deze providers uw persoonsgegevens verwerken kunt u terugvinden in hun privacybeleid.
 • Uw voor- en achternaam in sociale media als u ervoor hebt gekozen DreamLab aan uw Apple- of Google-account te koppelen;
 • Uw appactiviteit als u ervoor kiest in te loggen via uw Apple- of Google-account. Deze gegevens kunnen getoond worden als onderdeel van onze leaderboard-functionaliteit. Als u niet mee wilt doen aan onze leaderboard-functionaliteit, kunt u de app anoniem gebruiken door hem niet aan uw Apple- of Google-account te koppelen;
 • Op Android apparaten vraagt de app om toestemming voor toegang tot foto's, media en documenten om tijdelijk onderzoeksvragen op te slaan terwijl ze door de telefoon verwerkt en opgelost worden. De DreamLab Applicatie gebruikt alleen documenten die de applicatie zelf in de documentdirectories heeft aangemaakt. De DreamLab Applicatie hoeft geen toegang tot uw persoonlijke bestanden of foto's te hebben om de onderzoeksvragen op te lossen.

Wanneer verzamelen wij uw persoonsgegevens?Wij verzamelen uw persoonsgegevens als:

 • U de applicatie downloadt;
 • U ervoor kiest uw Apple- of Google-account aan uw DreamLab Applicatie te koppelen.


Vodafone verwerkt uw persoonsgegevens op grond van:

 • De nakoming van een contract - om u de dienst te leveren waarom u gevraagd hebt;
 • Als het in het wettige bedrijfsbelang van Vodafone is – met betrekking tot het ontwikkelen en verbeteren van de app door informatie verzameld met behulp van app analytics.

Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

 • Als u ervoor gekozen hebt uw Apple- of Google-account te koppelen, dan tonen wij uw voor- en achternaam bij die diensten op onze leaderboards; uw Apple- of Google-account loskoppelen zal dit voorkomen;
 • Wij kunnen uw activiteitinformatie gebruiken voor analytische doeleinden, maar dit geschiedt uitsluitende op anonieme en geaggregeerde basis; Wij verzamelen ook anonieme informatie via Google, Apple en Adobe Analytics over het gebruik van de DreamLab Applicatie om de DreamLab-ervaring te verbeteren en te verhogen.  De data die wij voor dit doel verzamelen, is anoniem, geaggregeerd en niet terug te voeren op personen. Voorbeelden zijn leeftijd, geslacht, besturingssysteem en de hoeveelheid tijd dat er van de DreamLab Applicatie gebruik gemaakt wordt. Wij onderzoeken deze informatie om beter te begrijpen hoe u en onze community als geheel onze applicatie gebruiken.

Hoe delen wij uw persoonsgegevens?

Vodafone deelt de via de applicatie verzamelde gegevens niet met derden, tenzij u daar toestemming voor gegeven hebt of als dit expliciet wettelijk vereist is.

Internationale datadoorgifte

Mogelijk moeten wij uw informatie doorgeven aan andere bedrijven binnen de Vodafone Group of aan dienstverleners in landen buiten de Europese Economische Ruimte (EEA). De EEA bestaat uit de landen van de Europese Unie, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen: zij worden geacht equivalente wetgeving te hebben op het gebied van gegevensbescherming en privacy. Dit soort datadoorgifte kan plaatsvinden als onze servers (d.w.z. waar wij data opslaan) of onze leveranciers en dienstverleners buiten de EEA gevestigd zijn, of als u onze producten en diensten gebruikt terwijl u landen buiten dit gebied bezoekt.

Als Vodafone uw informatie naar een land stuurt dat niet binnen de EEA ligt, zorgen wij ervoor dat deze informatie goed beschermd is. Wij zien erop toe dat er een behoorlijke wettelijke overeenkomst is die de datadoorgifte beheerst. Als het land niet geacht wordt wetgeving te hebben die equivalent is aan de EU-databeschermingsstandaarden, dan vragen wij bovendien deze derde om een wettige overeenkomst aan te gaan waarin die standaarden vastgelegd worden.

Hoe lang bewaren wij persoonsgegevens?

De persoonsgegevens die verwerkt worden in verband met uw leaderboardactiviteit, als u ervoor gekozen hebt uw Google- of Apple-account te koppelen, worden verwijderd zodra u uw account loskoppelt.

Vodafone mag geaggregeerde en statistische rapporten over het gebruik van de DreamLab Applicatie bewaren, maar in deze rapporten wordt u als gebruiker niet geïdentificeerd.

Uw persoonsgegevens beveiligen

Vodafone neemt technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen, zoals wettelijk en op grond van industrienormen vereist, om uw persoonsgegevens te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, gebruik of bekendmaking.  Wij zetten stappen om te verzekeren dat wij uw persoonsgegevens alleen gebruiken zoals beschreven in deze privacyverklaring en om aan de keuzes die u gemaakt hebt, te beantwoorden.  Wij gaan alleen samenwerkingsverbanden aan met dienstverleners die zich ertoe verbinden hetzelfde beveiligingsniveau te bieden dat u van Vodafone kunt verwachten.

Als u meer informatie wilt over hoe Vodafone uw persoonsgegevens gebruikt en/of de veiligheid van uw informatie verzekert en over uw recht op toegang tot de informatie die Vodafone onder zich heeft of die wilt verwijderen, neem dan contact op met DreamLabNetherlands@vodafone.com.

Uw rechten

Hieronder beschrijven wij hoe u uw rechten kunt uitoefenen.  Als u een vraag hebt en u kunt het antwoord niet vinden, neem dan contact op met onze Vodafone klantenservice.

Recht op correctie van persoonsgegevens

U hebt het recht de informatie die over u is vastgelegd te corrigeren indien die informatie niet juist is. De enige persoonlijke informatie die wij verwerken is of u ervoor kiest uw Apple- of Google-account aan uw app te koppelen. Als de getoonde informatie niet juist is, moet u die partijen laten weten dat de data met betrekking tot die profielen geüpdatet moet worden.

Recht op toegang tot uw persoonsgegevens

U hebt het recht een kopie op te vragen van de persoonsgegevens die Vodafone over u heeft. De enige informatie die wij over u hebben, is uw leaderboard activiteit, die u binnen de app kunt zien.

Recht op dataportabiliteit

U hebt het recht om de persoonsgegevens die u aan ons hebt verstrekt in bepaalde omstandigheden mee te nemen. 

Recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van persoonsgegevens

U hebt het recht om in bepaalde omstandigheden bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Vodafone.

Om u uit te schrijven voor analytics:

Android-gebruikers kunnen zich uitschrijven voor het verstrekken van deze informatie via de DreamLab applicatie-instellingen.

iOS-gebruikers kunnen zich uitschrijven van het verstrekken van deze informatie via de instellingen van uw apparaat.

Om u uit te schrijven voor socialemedialogins:

U kunt uw Apple- of Google-account van de app loskoppelen in de instellingen voor deze providers.

Om u uit te schrijven voor push notificaties:

iOS-gebruikers kunnen zich inschrijven voor berichten over appdiensten (bijvoorbeeld om reminders in te stellen om de applicatie te gebruiken of informatie te ontvangen over researchnieuws en ontdekkingen) door ‘Notificaties toestaan’ te activeren als u de DreamLab Applicatie instelt. De applicatie verzamelt hiervoor geen persoonsgegevens. U kunt push notificaties uitzetten in de instellingen van uw apparaat (Notificaties).

Android-gebruikers kunnen zich te allen tijde uitschrijven voor berichten over appdiensten via de DreamLab applicatie-instellingen.

Recht op verwijdering van uw gegevens

Als u niet meer wilt dat uw persoonsgegevens via uw Apple- of Google-account aan de DreamLab app gekoppeld zijn, kunt u uw account in de instellingen voor deze providers loskoppelen.

Klachten

We proberen zo transparant en zorgvuldig mogelijk met je gegevens om te gaan. Als je desondanks toch vragen of klachten hebt over het gebruik van je gegevens, dan verzoeken we je eerst met ons contact op te nemen. Je kunt je vraag of klacht richten aan onze Vodafone klantenservice. Als je contact wilt met onze Privacy Officer dan kun je je bericht sturen aan: privacyoffice@vodafoneziggo.com, of per post via VodafoneZiggo Privacy Officer, VodafoneZiggo Data Protection Officer. Postbus 43048, 3540 AA Utrecht. We zullen dan ons best doen om je vraag te beantwoorden of aan je klacht tegemoet te komen. Als je het niet eens bent met ons antwoord dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. We hopen dat het niet zover komt en dat we er samen uitkomen.

Stichting Vodafone Netherlands Foundation, RSIN 811241051

iPhone®, iPad® zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

Google Play en de Google Play logo zijn handelsmerken van Google LLC.