Are you looking for information about offers, devices or your account?

Please choose your local Vodafone website

Cell Identity Hunter Phase 2

Wat willen we bereiken met fase 2 van Cell Identity Hunter?

Bedankt voor het steunen van Cell Identity Hunter, Fase 2! Het doel van dit project is om het tumor-ecosysteem in kaart te brengen, in het bijzonder de relatie tussen het immuunsysteem en tumorcellen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de inzet van drie technieken van de Italiaanse Vereniging voor Kankeronderzoek (AIRC):

  1. Het AIRC-team gaat het tumor-ecosysteem in kaart brengen door de aard van elke cel te bepalen. Dit doen ze door een innovatieve eencellige transcriptomics-aanpak toe te passen, en de communicatienetwerken tussen de cellen van tumoren in kaart brengen.
  1. Daarnaast gaat het team een enorme hoeveelheid data integreren via een computerraamwerk om de kwetsbaarheden van de cellen in het tumor-ecosysteem bloot te leggen en nieuwe doelen aan te wijzen om de antitumorimmuniteit te herstellen.
  1. Om het belang van de geselecteerde doelen te evalueren, zal het AIRC-team ‘organoïden’ gebruiken. Dit zijn nieuwe in vitro 3D-modellen die zichzelf spontaan kunnen omzetten in geordende structuren die vergelijkbare kenmerken hebben als menselijk weefsel waarvan ze zijn afgeleid (zoals cellulaire heterogeniteit en sommige functies die specifiek zijn voor het originele systeem). Ze gedragen zich dan als een soort avatar.

Elke mobiel of desktop die Cell Identity Hunter (Fase 2) via DreamLab steunt, helpt om de identiteit van tumorcellen in kaart te brengen. Op deze manier kan het team waardevolle kennis van tumorecosystemen opdoen en effectieve behandelingen identificeren.