Are you looking for information about offers, devices or your account?

Please choose your local Vodafone website

Vodafone Call+ & Message+ Termenii de utilizare

Call + și Message + (“Aplicațiile”)

Termenii de utilizare

Data: 2 Decembrie 2015

1. Acceptarea de către dumneavoastră a utilizării Aplicațiilor

Aplicațiile vă sunt furnizate de Vodafone Sales and Services Ltd, înregistrată în Anglia și Țara Galilor la Vodafone House, The Connection, Newbury, Berkshire RG14 2FN, cu numărul de înregistrare 06844137 și numarul de TVA GB 569 95 32 77 (VSSL).

UTILIZÂND APLICAȚIILE, LUAȚI LA CUNOȘTINȚĂ DE ȘI SUNTEȚI DE ACORD CU PREZENȚII TERMENI DE UTILIZARE. Dacă alegeți să nu fiți de acord cu oricare dintre acești termeni, nu puteți utiliza Aplicațiile.

A SE NOTA CĂ PENTRU TELEFOANE ANDROID DOAR UN PROCES ÎN DOUĂ ETAPE AR PUTEA FI NECESAR PENTRU A AVEA ACCES LA SERVICIILE DE URGENȚĂ: (1) formeaza numerele de urgenta si apasa butonul de apelare care te va directiona catre tastatura nativa unde (2) trebuie sa apasati butonul de apelare inca o data. Mai exista o optiune de a apasa butonul „Apelare de urgenta” in Call+ care te va directiona catre tastatura nativa de unde poti apela numerele de urgenta ca in mod obisnuit.

Puteți utiliza aplicații de la terți în cadrul Aplicațiilor ("Aplicații de la terți"), care vă vor permite să îmbunătățiți caracteristicile Aplicațiilor. Întrucât orice Aplicație de la terți este dezvoltată de o altă parte decât Vodafone, asigurați-vă că ați citit termenii și condițiile privind Aplicațiile de la terți pentru a vă asigura că sunt familiarizați cu modul în care funcționează orice Aplicație de la terți pe care o puteți folosi și cu modul în care pot fi utilizate datele dvs. de către Aplicația de la terți. Ați înțeles și sunteți de acord că Vodafone nu este responsabilă sau răspunzătoare pentru comportamentul, caracteristicile sau conținutul oricăreia dintre Aplicațiile de la terți.

 2. Utilizarea Aplicațiilor

Aplicațiile sunt un serviciu îmbunătățit de apelare și mesagerie integrată care vă va permite:

a)      să adăugați caracteristici ample la experiența dumneavoastră de apelare oferită de către Vodafone SS Ltd, precum să trimiteți și să primiți fișiere (de exemplu imagini, video, audio, vCard-uri și date privind locația dumneavoastră (“Conținutul”)) în timpul unui apel, sau să partajați un anumit Conținut precum locația înainte sau după apel; și

b)      să trimiteți și să primiți mesaje cu Conținutul dumneavoastră (“Trimitere de Mesaje Instant”),(“Serviciul”).

Pentru a putea utiliza funcțiile îmbogățite ale Aplicațiilor, este necesar ca dumneavoastră și contactele dumneavoastră să aveți un terminal compatibil cu Serviciile de Comunicare (“RCS”) care să susțină funcțiile de apelare îmbogățite,și ambele să fie adaptate pentru transferuri de date.

Dacă dumneavoastră și/sau destinatarul dumneavoastră nu aveți un client compatibil cu RCS și/sau adaptare pentru transferuri de date, sau, din orice alt motiv, Conținutul nu poate fi livrat prin Internet, mesajele dumneavoastră vor fi trimise prin SMS normal, în conformitate cu planul tarifar al operatorului dumneavoastră de telefonie (cu excepția dispozitivelor iOS, acolo unde mesajul nu va fi livrat dacă dumneavoastră sau destinatarul dumneavoastră nu aveți RCS și o conexiune de date activă).

Sunteți responsabil(ă) pentru mesajele dumneavoastră și orice Conținut pe care îl partajați, așa că asigurați-vă că acestea respectă toate legile ce li se pot aplica. Trebuie să vă asigurați îndeosebi că mesajele dumneavoastră și Conținutul nu sunt dăunătoare sau indecente și că dețineți toate drepturile cu privire la Conținutul pe care îl trimiteți contactelor dumneavoastră. Nu ar trebui să partajați muzică sau fișiere video dacă nu dețineți toate drepturile asupra acestora. Partajarea de muzică sau fișiere video fără permisiunea deținătorului dreptului de autor poate fi ilegală şi se pedepseşte conform legislatiei în vigoare.

Pentru a putea utiliza oricare dintre Aplicații, va fi necesar să aveți instalate atât Call+ cât și Message+.

Pentru a utiliza Aplicațiile, trebuie să aveți cel puțin 16 ani sau să aveți acordul parental legal sau al tutorelui, și să puteți să vă încadrați în acești termeni. Nu vă puteți afla într-o țară care este supusă oricărui embargou impus de UE, Marea Britanie și/sau Guvernul Statelor Unite, sau care a fost desemnată de către UE, Marea Britanie și/sau Guvernul Statelor Unite ca fiind o țară care “susține terorismul”, și să nu fiți înscris(ă) pe nicio listă a UE, Marii Britanii și/sau Guvernului Statelor Unite de părți cu acces interzis sau restricționat.

3. Drepturi

Vodafone  SS Ltd vă acordă un drept non-exclusiv de a descărca, instala și utiliza Aplicațiile în teritoriul dumneavoastră, pe dispozitivul dumneavoastră mobil, numai pentru uzul dumneavoastră personal și necomercial.

Vodafone SS Ltd și licențiatorul deținem toate drepturile de proprietate intelectuală asupra Aplicațiilor. Nu veți avea niciun drept asupra Aplicațiilor, în afara dreptului de a utiliza Aplicațiile în conformitate cu prezenții termeni. Înțelegeți și sunteți de acord în mod special cu faptul că: i) Nu vă este permis să revindeți, să copiați sau să distribuiți Aplicațiile în nici un scop comercial sau să utilizați Aplicațiile în orice alt mod care nu este conform cu prezenții Termeni de Utilizare; ii) nu vă este permis să multiplicați, să transferați, să copiați sau să distribuiți orice parte din Aplicații, pe orice suport, fără autorizarea noastră scrisă prealabilă; (iii) nu vă este permis să decompilați sau rescrieți fișierele sursă, să transformați sau să modificați orice parte din Aplicații; și (iv) în toate celelalte privințe, veți respecta prezenții termeni și condiții.

Nimic din prezenții termeni nu afectează niciun drept legal pe care îl aveți în calitate de consumator. Pentru mai multe informații privind drepturile dumneavoastră legale, contactați organismul de consiliere a consumatorilor din localitatea dumneavoastră.

4. Datele cu caracter personal

Pentru a putea administra Aplicațiile, a detecta și remedia defecțiunile lor dacă aveți o problemă, și a optimiza și îmbunătăți performanța lor, utilizăm informațiile dumneavoastră în următoarele moduri:

·         Colectăm numărul dumneavoastră de telefon mobil și, numai cu acordul dumneavoastră explicit, colectăm nume, numere de telefon și adrese de e-mail din agenda dumneavoastră cu scopul unic de a furniza Serviciul (de exemplu pentru a ne asigura că notificările pentru mesajele pe care le primiți sunt afișate cu numele expeditorului, așa cum apare în agenda dumneavoastră).

·         Colectăm informații despre telefonul dumneavoastră și modul în care utilizați Aplicațiile (de exemplu statistici privind limba, dispozitivul și utilizarea)

·         Aplicațiile sunt concepute pentru a funcționa cu serviciile oferite de către operatorul dumneavoastră local, parte din rețeaua globală a Vodafone. Noi partajăm unele informații cu operatorul dumneavoastră Vodafone Romania pentru a putea administra și promova serviciul.

Aplicațiile indică statusul dumneavoastră curent altor utilizatori ai serviciului de mesagerie: veți apărea ‘online’(conectat) sau, în funcție de dispozitiv, când ați utilizat ultima dată Message+, deoarece vor fi afișate data și ora ultimului dumneavoastră acces. Puteți dezactiva funcția “ ultima dată activ(ă)” în orice moment, mergând la ‘Settings’ (Setări) și debifând opțiunea “Last active” (Ultima dată activ(ă)).

Trebuie să ne informați imediat cu privire la orice încălcare a siguranței sau utilizare neautorizată a telefonului dumneavoastră mobil. Nu vom fi răspunzători pentru pierderile dumneavoastră cauzate de orice utilizare neautorizată a contului dumneavoastră și este posibil să fiți răspunzător /răspunzătoare pentru pierderile produse nouă sau altora datorită respectivei utilizări neautorizate.
Politica de confidenţialitate (http://www.vodafone.com/cmplusprivacy-ro)

5. Costul

Aplicațiile vă sunt puse la dispoziție în mod gratuit și nu veți fi taxat(ă) pentru instalarea Aplicațiilor. Dacă nu utilizați o conexiune Wifi, veți fi taxat(ă) conform planului tarifar al operatorului dumneavoastră de telefonie pentru utilizarea de date pentru a descărca Aplicațiile și pentru mesajele și Conținutul care sunt trimise și primise prin intermediul internetului. Acolo unde nu este disponibilă o conexiune de internet, mesajele dumneavoastră vor fi taxate ca SMS-uri. Apelurile voce efectuate prin intermediul Call+ vor fi taxate pe minut conform planului tarifar al operatorului dumneavoastră de telefonie.


6. Încetarea sau modificarea Aplicațiilor

Puteți înceta utilizarea Aplicațiilor în orice moment. În funcție de tipul dispozitivului dumneavoastră, este posibil, de asemenea, să puteți dezinstala sau dezactiva Aplicațiile din dispozitivul dumneavoastră.

Putem suspenda sau modifica Aplicațiile imediat, din orice motiv, inclusiv acolo unde sunt necesare lucrări de reparații sau întreținere. Putem adăuga funcții noi din când în când și nu aveți nici o obligație de a oferi nici o anumită funcție prin intermediul Aplicațiilor. Putem retrage Aplicațiile, dar vă vom trimite o notificare cu cel puțin 30 de zile în prealabil, dacă acționăm astfel.

7. Pentru ce nu suntem responsabili

Noi punem la dispoziție Aplicațiile așa cum sunt, numai pentru uzul dumneavoastră personal. Nu toate serviciile Aplicațiilor vor funcționa pe toate echipamentele mobile – va fi necesar să verificați că echipamentul dumneavoastră mobil este compatibil cu Aplicațiile înainte de a vă înregistra. Nu vor fi responsabili pentru nici o pierdere sau daună la care noi sau dumneavoastră nu ne puteam aștepta în mod rezonabil în momentul în care ați început să utilizați Aplicațiile pentru prima dată, care sunt în afara sferei noastre de control. Nu vom fi, de asemenea, răspunzători pentru:

a)      nici o pierdere sau daună survenită ca urmare a oricărui conținut care este încărcat, stocat sau partajat;

b)      nici un conținut sau nici un serviciu pus la dispoziție de o altă persoană sau organizație;

c)       nici o pierdere sau daună pe care ați fi putut să o evitați sau diminuați fiind atent(ă) sau luând măsuri rezonabile; sau

d)      nici o pierdere de date, corupere a conținutului dumneavoastră sau a altor date, dacă acea pierdere sau corupere nu este cauzată de către noi sau este în afara sferei noastre de control rezonabil.

 8. Termeni generali

Putem permite unei alte persoane să îndeplinească oricare dintre obligațiile ce ne revin în baza prezenților termeni, în numele nostru. Sunteți de acord cu faptul că putem transfera drepturile și obligațiile noastre ce ne revin în baza acestor termeni unei alte companii din grupul Vodafone. Dacă transferăm drepturile și obligațiile noastre oricărei alte terțe părți, vă vom informa. Dacă oricare dintre prezenții termeni nu pot fi puși în aplicare de către orice instanță sau o altă autoritate, îi vom șterge din prezenții termeni, iar acest lucru nu va afecta partea rămasă din termeni.

Este posibil să vă trimitem notificări prin e-mail, text, postare sau pe site-ul nostru web. Putem schimba aceste condiții în orice moment prin postarea condițiilor modificate pe www.vodafone.ro/aplicatii

Prezenții termeni și punerea la dispoziție a Aplicațiilor se vor supune legislației din Romania. Orice dispute vor fi soluționate de către instanțele din Romania, sub rezerva oricărei legi în vigoare care prevede o altă jurisdicție pentru dumneavoastră în calitate de consumator.

9. Asistență

Sperăm să vă bucurați de utilizarea Aplicațiilor.

Dacă aveți orice problemă ne puteți contacta apeland numarul de telefon *777 / 0372.02.7777 Departamentul Internet şi Date (apel gratuit din reţeaua Vodafone, apel cu tarif normal din alte reţele, apel taxabil din străinătate/roaming ).